Pour l ' amour du Vintage Blue - Pour l ' amour du Vintage Blue - Pour l ' amour du Vintage Blue - Pour l ' amour du Vintage

dinsdag 23 oktober 2012

MINI WINKEL(1)

Hallo meisjes,


Eindelijk is hij af,  alhoewel,  ik vind dat deze "mini winkel" voor mij nooit af lijkt vermits ik er altijd iets aan weet te veranderen ;-) Ik ben begonnen met het idee een quiltwinkel te maken en zo ben ik mijn meubeltjes beginnen te creéren maar al vlug bleek het toch maar een "te" klein kastje te zijn (de vitrinekast waar het allemaal in moest passen). Hoe meer ik maakte, hoe leuker ik het vond en ik bleef maar stofjes plooien en patroontjes knippen enz... en ik besefte stillaan dat ik veel te veel had voor mijn mini-quiltwinkel vitrinekastje. Dus verhuisde ik alles naar een mini opbergkast/bibliotheek dat ik geschilderd en geschuurd had en ook een beetje met craquelé verf geexperimenteerd ;-)
Hier enkele foto's :


De geschilderde, gecraqueleerde en geschuurde kast ;-)
Ik had de kast gekocht op marktplaats en ze was bruin geschilderd.

De doos met "buttons"
 
Bovenaan oude dozen (zelfmaak), de boeken zijn ook zelfmaak,
de cadodoos met babyhemdje en hoedje kocht ik ook op marktplaats.
 
Hier liggen al een paar kerststofjes, een beertje op kandelaar (zelf
ineen geknutseld) een mandje met stukjes kant en onderaan lapjes
herfststofjes
 


Bovenaan de kast twee hoedenstaanders (zelfmaak) met gehaakt hoedje (zelf
gekocht ;-) en opgerold een geborduurd lapje van 1999 gekocht op marktplaats.
Aan de kast hangt een kanten kraagje.

Hier mijn zelfgemaakte pompoenen

 
 Daar stond het ook allemaal wel mooi in maar ik vond toch dat mijn schilderkunsten deze keer niet zo gelukt waren ... en toen besloot ik weer alles te verhuizen naar het vitrinekastje en niet alles te gebruiken!
 
Dus zo gedacht, zo gedaan , alles ging terug naar de vitrinekast! Zo'n vitrinekastje is 31 cm breed en 21 cm hoog en heeft een diepte van 6 cm (om jullie een idee te geven van de grootte want het is soms op foto niet goed te zien).  Die mag dan  ook niet te vol zijn maar .... hoe langer ik ermee bezig ben, hoe voller ik hem toch weer prop :)).  Dus even kiezen wat er in mocht en er ook in kon natuurlijk. Soms dacht ik er een brocante van te maken maar dit past nou toch niet zo best met nieuwe stofjes. Tenslotte  is het toch gelukt hoor, naar mijn gevoel een beetje te weinig aanbod maar laat ons maar denken dat dit maar een stukje van de winkel is ;-) Tadaaaa hier is hij .........Ik heb dus nu besloten dat de winkel af is !



  Alleen zit ik hier nog altijd met een dilemma, namelijk hoe noem ik zo'n winkel, want naar mijn gevoel is het geen quiltwinkel want er zijn geen quilts en niet genoeg stofjes, voor een hobbywinkel is er ook niet genoeg ...  fff genoeg gedacht voor vandaag ! Hebben jullie misschien een idee ? Als je een naam geef  die ik leuk vind en ook gebruik, krijg je van mij een mini-pompoentje (altijd leuk om als speldenkussentje te gebruiken!)
 
Ik ga nu de foto's (detailfoto's) klaar maken voor de volgende post want het zijn er ook weer een hoop en tegen dan hebben jullie mij misschien op een goed idee gebracht ivm de naam van mijn allereerste mini-vitrinekastje !

Ik wens jullie nog een hele fijne week.
Tot binnenkort

Carine xxxxx